martes, 11 de enero de 2011

Avatar de James Cameron


Avatar és una pel·lícula estatunidenca èpica de ciència-ficció, filmada, dirigida i produïda per James Cameron i interpretada per Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez i Stephen Lang. El film està ambientat al 2154 a Pandora, una lluna del sistema estel·lar Alfa del Centaure. Majoritàriament, els humans de Pandora es dediquen a la mineria, degut a les seves reserves d'un mineral molt valuós, mentre, els na'vis, els indígenes humanoides, resisteixen a l'expansió dels colons, que posa en perill la seva existència i l'ecosistema de tot el planeta. El nom de la pel·lícula rau als cossos obtinguts a través de l'enginyeria genètica per poder comunicar-se amb els na'vis.
Avatar va començar a desenvolupar-se el 1994 per Cameron, qui va fer un escrit de 80 pàgines sobre la pel·lícula, ja amb la idea de filmar-la després de Titanic. El 1999 va fer pública la idea, no obstant segons el mateix Cameron, la «tecnologia, encara necessitava posar-se al dia» per la visió del film que tenia pensada.[8][9] A principis del 2006, va començar a desenvolupar el guió, la llengua dels na'vis i la cultura de Pandora. També mencionà i posteriorment afirmà que si la pel·lícula tenia èxit hi hauria dues seqüeles.
La pel·lícula va ser estrenada tant en format 2D, 3D com en IMAX el 18 de desembre del 2009. El pressupost oficial és de 237 milions de $, altres estimacions diuen que ha costat entre 280 i 310 milions de $ i 150 milions més en comercialització. La pel·lícula ha fet un gran avanç dins dels camp de la tecnologia cinematogràfica, tant per la visió 3D que ofereix com per les càmeres estereoscòpiques dissenyades especialment per la producció de la mateixa.
Només el dia de l'estrena, es van recaptar 27 milions de dòlars entre els Estats Units i Canadà, i 77 en el seu primer cap de setmana. A nivell mundial, la recaptació que va tenir durant la primera setmana va ser de 236 milions de $, la vuitena pel·lícula més taquillera en aquest sentit de tots els temps i la primera si no es compten les seqüeles. Al 19è dia de la seva estrena, els ingressos van superar els mil milions, sent la pel·lícula més ràpida en assolir aquesta xifra, i arribant així a ser la cinquena més taquillera de la història. El 26 de gener, aconseguí ser la pel·lícula més taquillera de tots els temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario